Mares Hybrid Pure – test krídla

17.7.2013

Rád by som sa podelil so skúsenosťami s potápania s krídlom Mares Hybrid Pure.417352.e202d716

Pod pojmom krídlo nečakajte samozrejme technické krídlo s oceľovým backplatom a s pevnými popruhmi. Mares ale vymyslel šikovný systém plastového backplatu ktorý sa dá navyše aj veľmi jednoducho poskladať do cestovnej veľkosti 45x30x30 cm.
Celé krídlo pôsobí veľmi serioznym dojmom – vynikajúce je polstrovanie ramenných popruhov a chrbtovej časti. Naozaj po nasadení na chrbát som necítil žiadne tlačenie, alebo diskomfort. Krídlo je vybavené 3 vypúšťacími ventilmi v klasickom usporiadaní. Na bedrovom páse sú pripevnené záťažové kapsy, ktoré sa dajú veľmi jednoducho v prípade potreby demontovať. Zo zadnej strany krídla sú upevnené 2 malé kapsičky na uloženie tzv. trimovacej záťaže. Ak prehodíte pracku z pravej strany na ľavú – získate možnosť použitia kanistru na primárne svetlo.
Potápanie s krídlom Mares Hybrid Pure je veľmi príjemným zážitkom a musím povedať že aj príjemným prekvapením. Fľašu na chrbte skoro nie je cítiť. Všetky D-krúžky sú logicky a prakticky umiestnené. Základná vlastnosť všetkých krídiel – pri potápaní drží potápača vo vodorovnej polohe – veľmi prispela k pozitívnemu pocitu z potápania.
Záverom musím povedať len jedno : Mares Hybrid Pure navrhol potápač !!! Ideálna voľba na cesty lietadlom, kedy zvažujeme každé kilo batožiny, ideálny na rekreačné ponory.

Značky: , , ,